Gezondheidscentrum Buiksloterham en Amstelkwartier

Gerichte narrowcasting voor specifieke doelgroepen

Gezondheidscentrum Buiksloterham en Amstelkwartier

Gerichte narrowcasting voor specifieke doelgroepen

Een blikvanger in Gezondheidscentrum Buiksloterham
Narrowcasting scherm op 1e verdieping Gezondheidscentrum Amstelkwartier
2 min. leestijd

Bij Gezondheidscentrum Amstelkwartier en Gezondheidscentrum Buiksloterham vinden patiënten alle zorg die ze nodig hebben. Beide gezondheidscentra zijn gevestigd in Amsterdam en hier zijn diverse disciplines te vinden zoals huisartsen, fysiotherapie, verloskunde/echografie, geestelijke gezondheidszorg, apotheek, etc.

Een ware blikvanger!

Gezondheidscentrum Buiksloterham was al een paar jaar op een tijdelijke locatie gevestigd en in mei 2020 werd een modern nieuwbouwpand opgeleverd. Reden om hier eens flink uit te pakken met een bijzonder groot scherm. In de algemene wachtkamer werd een scherm van maar liefst 86 inch opgehangen. Een ware blikvanger! Het belangrijkste doel van dit scherm is het informeren van patiënten. Zo worden er praktijkmededelingen op het scherm vertoond maar ook het nieuws, weer en voorlichtingsvideo’s rondom gezondheid en zorg. Omdat dit scherm in een algemene wachtkamer hangt, is de uitzending voor een brede groep patiënten geschikt en komen er veel diverse onderwerpen voorbij.

In dit gezondheidscentrum is ook een verloskundig echocentrum aanwezig. Hier werd een Wachtkamerscherm® opgehangen om toekomstige mama’s en papa’s te voorzien van informatie en leuke wetenswaardigheden over de zwangerschap en het ouderschap.

Gerichte patiënteninformatie

Gezondheidscentrum Amstelkwartier is gevestigd op de begane grond en 1e etage van een appartementencomplex dat eind 2018 in gebruik is genomen. In dit gezondheidscentrum zijn verschillende wachtruimtes aanwezig. Iedere discipline heeft een eigen wachtruime, wat mogelijkheden biedt om patiënten heel gericht te informeren. In iedere wachtruimte is een Wachtkamerscherm® opgehangen waarop een uitzending te zien is die specifiek voor die doelgroep is samengesteld. Zo wordt er in de wachtkamer bij fysiotherapie meer aandacht besteed aan beweging en een gezonde levensstijl, terwijl er in de apotheek meer aandacht is voor medicatie en het gebruik van medicijnen.

Positieve reacties

Patiënten reageren positief op de Wachtkamerschermen® in de gezondheidscentra. Er wordt bijvoorbeeld iets gevraagd naar aanleiding van een onderwerp dat op het scherm voorbij kwam. Bij Gezondheidscentrum Buiksloterham wordt er meestal eerst een opmerking over de grootte van het scherm gemaakt, want het formaat van het scherm is écht een gespreksonderwerp van patiënten: “Je kunt er gewoonweg niet omheen!”, werd door één van de patiënten lachend opgemerkt. Daarnaast vinden patiënten het prettig dat er muziek afgespeeld wordt via de schermen. Dat was ook één van de redenen waarom er voor Wachtkamerschermen® gekozen is.

Bij beide gezondheidscentra staan professionele zorg en service op de eerste plaats. Deze professionele en servicegerichte instelling verwachten ze ook van hun leveranciers: “Wij zijn zeer tevreden over jullie service, wat erg belangrijk is. Dit weet je namelijk niet van tevoren, maar het is uiteindelijk zo gebleken. Het hele plaatje klopt van A tot Z!”

Share this article

Gerelateerde content: